Loading Activities

« All Activities

  • This event has passed.

Foredrag v. Nina Gøthche “Hvorfor er de så stille?”

26. January 2022 –19:00 - 21:00

DKK100

Det er de grønlandske studerende i Danmark jeg taler om. Der er mellem 200 og 500 grønlandske unge der prøver sig på de danske uddannelser, men de har mange udfordringer. For de to samfund er på vej væk fra hinanden.
I foredraget vil jeg på baggrund af min egne erfaringer og arbejde fortælle om de sproglige og kulturelle forskelle mellem Danmark og Grønland. Og hvordan det kolonialistiske forhold stadigt sætter sit præg i forholdet mellem de to lande.
Jeg hedder Nina Gøthche og har siden 2019 arbejdet i Danmark som sprog- og kulturkonsulent, som vejleder for grønlandske studerende i Danmark. Jeg arbejder med studiecoaching og danskundervisning for De Grønlandske Huse i København og Odense og som ekstern lektor i multikulturelt samarbejde og ledelse samt støtte til dansk på DTU’s uddannelse “Arktisk ingeniør og infrastruktur” og “Fiskeriteknologi” i Sisimiut. Jeg har selv boet i Nuuk i næsten 10 år, hvor jeg, udover at jeg var leder af Grønlands første friskole, underviste på gymnasiet, på erhvervsskolen, politiskolen og på tolkeuddannelsen. Jeg har gennem mit arbejde været på besøg mange steder i Grønland og synes jeg på den måde har været tæt på det grønlandske samfund.

Kaffe og kage er inkluderet i prisen.

Tilmeld dig here
(Tryk på link og vælg dernæst datoen 26. januar)

Sidste tilmeldingsfrist er 23. januar, 2022.

Del gerne med dine venner og på Facebook.

Details

Date:
26. January 2022
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
DKK100

Venue

Handbjerg Marina
Handbjerg Marina 10-12
Vinderup, 7830 Danmark
+ Google Map

Registrations are closed for this event